Aankondiging: Themabijeenkomsten Rijksconsultants over Opgaven gestuurd werken

De Rijksconsultants nemen in samenwerking met Grenzeloos Samenwerken het initiatief voor twee themabijeenkomsten over Opgaven Gestuurd Werken: op 5 julli en 30 augustus.

Aan de hand van een inspirerend programma neemt Igno Pröpper (grondlegger auteur van Opgaven Gestuurd Werken) de deelnemers mee.

Voor iedereen die vooruit wil! Graag tot ziens.

Meer informatie

In 2024 organiseert de Kenniskring OGW Rijk een reeks interactieve bijeenkomsten om het thema ‘Opgavegericht werken’ vanuit verschillende invalshoeken te belichten.

Thema
Op 5 juli en 30 aug host externe consultant Igno Pröpper een themabijeenkomst over Opgaven Gestuurd Samenspel binnen en tussen opgaveteams die samenwerken aan het realiseren van opgaven.

Igno ondersteunt overheden en bedrijven al sinds 2012 op het gebied van opgaven gestuurd werken en heeft onlangs zijn kennis en ervaring vastgelegd in een 3-delig handboek.

Programma
Igno zal ons eerst aan de hand van een korte presentatie meenemen in zijn visie op opgaven gestuurd werken, met enkele definities, kernbegrippen, principes en werkwijzen.
De focus van de bijeenkomst ligt op hoe ieder op zijn eigen manier kan bijdragen aan het versterken van het samenspel binnen en tussen organisaties gericht op het realiseren van maatschappelijke impact. Igno geeft hiervoor een concrete handreiking.
Vervolgens zal er ruimte zijn voor deelnemers om op aspecten van het samenspel op opgaven te oefenen aan de hand van hun eigen praktijk. Neem dus jouw casuïstiek mee naar de bijeenkomst!

In zijn handboek gaat Igno óók nog in op het werken aan meerdere opgaven tegelijk (programmeren) en op de kenmerken en resultaten van een opgaven gestuurde organisatie.
Voor deze bijeenkomst hebben we een selectie van onderwerpen moeten maken. Het handboek is ter plekke in te zien. En deelnemers worden in de gelegenheid gesteld het met korting aan te schaffen.

Doelgroep
Deze themabijeenkomst is bedoeld voor collega’s in de publieke sector die zich in de dagelijkse praktijk – bijvoorbeeld als opdrachtgever, opgavemanager of opgavecoach - bezighouden met:

  • maatschappelijke opgaven om de aandacht en activiteiten te richten
  • concrete opgaven om met elkaar iets te realiseren voor een bepaald gebied of bepaalde doelgroep
  • faciliterende opgaven waarmee het opgaveteams mogelijk of makkelijk wordt gemaakt om slagvaardig op de opgaven te kunnen opereren

 

Informatie
Datum: vrijdag 5 juli en 30 aug 2024
Tijd: 9.30-11.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Locatie: Rijkskantoor Beatrixpark, Wilh. van Pruisenweg 52, in Den Haag (3 minuten lopen vanaf station Den Haag Laan van NOI)

Aanmelden
Wil jij deze themabijeenkomst bijwonen? Geef dat dan aan in reply op deze post op LinkedIn van Renate Beckers (Organisatieontwikkelaar Rijksoverheid):

Dan stuurt Renate Beckers de outlook uitnodiging naar je toe.

Ken je nog andere collega’s die op het thema iets te brengen of te halen hebben? Attendeer hen gerust op deze post.

Bij deze themabijeenkomsten is plaats voor ongeveer 25 deelnemers. En vol = vol. Dus wacht niet te lang met reageren!

Nu al meer weten of voorbereiden?
Bestudeer het inkijkexemplaar van het Handboek Opgaven Gestuurd Werken via deze link.

De themabijeenkomsten van de Kenniskring OGW Rijk zijn een product van Rijksconsultants in samenwerking met Grenzeloos Samenwerken.

Aankondiging: Themabijeenkomsten Rijksconsultants over Opgaven gestuurd werken
Schuiven naar boven